Fibrele Stabilizatoare

Fibrele stabilizatoare

Trei linguri de tarate de ovaz pe zi, pe viata

Cititorul perseverent a putut constata ca mi se intampla adesea sa ma repet, dar este intentionat, caci o indrumare, pentru a fi urmata trebuie sa fie inteleasa, iar pentru a fi inteleasa, trebuie accentuata, mai ales daca este vorba de notiuni mai putin uzuale sau care ies din cadrul explicativ traditional.
Daca am insistat mult asupra proteinelor este din cauza ca, in mod contrar ideii existente, acest nutriment nu este un simplu vector de calorii asemenea grasimilor sau zaharurilor. in anumite circumstante, si in special atunci cand sunt folosite in stare pura, proteinele pot sa devina un „anti-aliment”, nu numai prin pierderea unei parti din valoarea lor calorica ci, si mai ciudat, prin inhibarea pentru o anumita perioada a bunei functionari a organelor de asimilare.
Din aceleasi motive, ma simt dator sa insist asupra problemei fibrelor, despre care publicul avizat cunoaste bine actiunea lor de reglare a tranzitului intestinal, dar nu stie nimic despre extraordinara lor importanta in reglarea greutatii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cuvant Inainte

Dieta hipolipidică

Planul Protal in practica