Mitul Proteinei

O mare greseala a vietii nesanatoase este mitul proteinei. Cunoasteti vorba: daca spui o minciuna destul de mare un timp indelungat, mai devreme sau mai tarziu, toti oamenii vor ajunge sa te creada. 

Bine ati venit in lumea minunata a proteinelor! Niciodata nu s-a spus o minciuna mai mare decat aceea ca fiintele umane au nevoie de o dieta bogata in proteine ca sa-si pastreze o sanatatea. 

Oamenii cred ca au nevoie de proteine ca sa-si mareasca rezistenta, sau ca sa-si intareasca oasele. Excesul de proteine are exact efectul opus in aceste cazuri. Haideti sa gasim un model optim pentru cantitatea de proteine de care aveti nevoie cu adevarat. Cand credeti ca au oamenii mai multa nevoie de proteine? Atunci cand sunt prunci.

Natura Mama le ofera o hrana – laptele matern – care furnizeaza sugarului tot ce are nevoie. Cam ce procent din laptele matern credeti ca este reprezentat de proteine? 50%, 25%, 10%? Prea mult, in toate cazurile. Laptele matern contine 2,38% proteine la nastere si se reduce la 1,51% in decurs de 6 luni. Asta-i tot! De unde atunci ideea ca fiintele umane au nevoie de cantitati masive de proteine? Care este cel mai eficient plan de marketing din lume? Acela prin care-i faci pe oameni sa creada ca vor muri daca nu-ti vor cumpara produsul. Acelasi lucru s-a intamplat si cu proteinele....

Sursa: Mitul Proteinei | Diete de Slabit

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cuvant Inainte

Dieta hipolipidică

Planul Protal in practica