Tabel cu Alimente

CONȚINUTUL ÎN PROTEINE, LIPIDE, GLUCIDE ȘI VALOAREA ENERGETICĂ

  • PN – parte necomestibilă (%)
  • N 100 – necesar pentru 100 g de produs comestibil (g)
  • P – proteine (g/100 g de aliment)
  • L – lipide (g/100 g de aliment)
  • G – glucide/carbohidrați (g/100 g de aliment)
  • Kcal – valoare energetică (kilocalorii/100 g de aliment)

Lapte și preparate din lapte

Produs PN N 100 P L G Kcal
Brânză Almette - 100 7,0 26,0 2,0 279
Brânză de burduf - 100 27,4 27,4 0,5 369
Brânză de Olanda - 100 31,4 25,4 0,2 366
Brânză de vacă - 100 17,2 1,2 4,0 98
Brânză dietetică de vacă - 100 18,0 - 4,0 90
Brânză foarte grasă de vacă - 100 11,0 15,5 7,0 218
Brânză grasă de vacă - 100 13,0 9,0 4,5 155
Brânză Roquefort - 100 21,7 33,2 1,0 402
Brânză telemea de oaie - 100 18,9 24,0 1,0 305
Brânză telemea de vacă - 100 19,2 20,4 1,0 273
Brânzeturi topite (valori medii) - 100 7,0 36,0 0,9 367
Cașcaval (diferite sortimente) - 100 25,0 27,0 3,0 366
Cașcaval Dobrogea - 100 28,6 32,4 1,0 423
Cașcaval Penteleu - 100 25,0 19,0 1,0 283
Chefir - 100 4,0 2,8 4,0 59
Iaurt dietetic - 100 3,1 0,1 4,1 30
Iaurt normalizat - 100 3,2 2,6 4,0 54
Lapte de bivoliță - 100 5,0 8,0 5,2 116
Lapte de capră - 100 3,5 3,7 4,5 67
Lapte de oaie - 100 6,0 7,5 4,6 113
Lapte de vacă bătut - 100 3,2 2,9 5,5 63
Lapte de vacă dietetic - 100 3,5 0,1 5,0 36
Lapte de vacă integral - 100 3,5 3,5 4,5 65
Lapte de vacă normalizat - 100 3,5 1,7 4,9 50
Lapte praf - 100 27,0 24,0 40,0 498
Mozzarella - 100 23,0 23,0 1,1 313
Sana - 100 3,5 3,6 4,0 64
Urdă - 100 18,0 4,0 6,0 136

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cuvant Inainte

Dieta hipolipidică

Planul Protal in practica